Ook dieren kunnen jaloers zijn

/ oktober 2, 2019


Ook dieren kunnen jaloers zijn

Begin dit jaar schreef ik in mij blog over Rebbel. Een mooie Siamese kat die ziek was geworden door o.a. het verdriet en stress van zijn baasje. Rebbel is een erg gevoelige kat en pakt alles op wat er in zijn omgeving gebeurt. De dierenarts wilde allerlei onderzoeken gaan doen, waaronder een punctie in de buik, maar dankzij de goede zorg van eigenares en de juiste homeopathische middelen was dat gelukkig niet nodig. Rebbel was snel weer de oude. 

Vier maanden later kreeg ik op vrijdagmiddag een telefoontje met de mededeling dat het ineens weer heel slecht ging met Rebbel. Hij wilde niet meer eten, was kreupel en heel erg verkouden. Omdat ik het niet over het weekend wilde tillen ben ik direct op huisbezoek gegaan en trof daar een heel stille teruggetrokken kat aan. Ik voelde direct dat dit niet goed was. Er speelden meer dingen tegelijk. Rebbel had een zere poot die we niet mochten aanraken, er zat een klein wondje en hij was behoorlijk verkouden en heel erg down. Later bleek hij ook nog een kras op zijn kop te hebben. Hij had waarschijnlijk weer gevochten met een andere kat. Maar wat ook meespeelde is dat de hond van het gezin de dagen ervoor heel erg ziek is geworden en net was ingeslapen. Het ging deels weer over stress en verdriet. 

Na meerdere homeopathische middelen te hebben uitgezocht en uitleg te hebben gegeven over het hoe en wanneer toedienen ging ik huiswaarts. Ik gaf aan dat ze indien nodig in het weekend contact kon opnemen. Gelukkig ging het snel beter met Rebbel.Na een aantal weken kreeg ik een berichtje dat er een kitten, ook een Siamees, bij zou komen. Ik gaf aan dat ook dat best wel wat stress zou kunnen gaan geven bij Rebbel. En dat klopte. Het leek in het begin goed te gaan maar daarna sloeg het vrij snel om. Rebbel was heel boos en fel tegen het kitten. En hij was weer snotverkouden door alle stress. Hij leek erg jaloers op de aandacht die de kleine kreeg. 

Dit beeld vroeg om een homeopathisch vervolgmiddel. Niet veel later kreeg ik foto’s opgestuurd waarop twee in elkaar gestrengelde katten heerlijk in een mandje lagen te slapen. Er was weer harmonie in het gezin.Heel veel klachten bij dieren komen net als bij mensen voort uit een disbalans op het mentaal emotionele vlak. Bij dieren wordt daar vaak niet naar gekeken binnen de reguliere geneeskunde. Maar juist daar ligt vaak het probleem en de oplossing. 

Nancy Groeneveld is klassiek homeopaat voor mens en dier.

www.homeopathiehelptmensendier.nl