Consult
Iedereen kan bij een homeopaat terecht, verwijzing door een huisarts is niet nodig. Klachten als allergie, eczeem, chronische vermoeidheid, hoofdpijn, problemen met de spijsvertering, k.n.o. klachten, kinderziekten en emotionele problemen, zoals gevolgen van onverwerkt verdriet, zijn goed te behandelen.

Uw homeopatische behandeling verloopt als volgt:

Uw persoonlijke constitutieprofiel
Maakt u een eerste afspraak voor een homeopatisch consult? Dan stuur ik u een intakeformulier toe. Hierop vult u uw klacht(en), uw medische voorgeschiedenis en algemene symptomen in. De vragenlijst nemen we bij het eerste consult samen door. Zo krijg ik een volledig beeld van uw constitutie en klacht(en), en kan ik u gericht onderzoeken. 

Uw homeopatisch consult
Bij het eerste gesprek nemen we het ingevulde intakeformulier door en zal ik verder ingaan op de klachten. U wordt bij een homeopatisch consult niet lichamelijk onderzocht, maar mocht daar aanleiding toe zijn dan wordt dat eerst besproken. 

Uw persoonlijk therapeutisch plan
Op basis van de onderzoeksresultaten stel ik uw therapieplan voor. In het advies staan de supplementen (homeopathische, orthomoleculaire middelen en/of kruiden) en de voedings- en leefstijladviezen die u nodig hebt. Zo herstelt u stap voor stap uw lichamelijke en/of geestelijke balans.

Aantal behandelingen
U volgt uw therapeutische plan vier tot acht weken. Dan komt u terug voor controle en onderzoek ik uw reactie op de behandeling. Zo nodig stellen we een aangepast therapieplan op. De ervaring leert dat klachten na drie tot vijf homeopatische consulten sterk verminderen of verdwijnen.