Beieren zet als eerste Duitse bondsstaat homeopathie-departement op binnen Ministerie van Volksgezondheid

/ november 1, 2020

26/10/2020

Beieren (Bayern)

Tot nu toe was homeopathie wereldwijd in twee ministeries verankerd, maar nu is een derde land hieraan toegevoegd: de Duitse deelstaat Beieren (Bayern) neemt een voorbeeld aan India en Zwitserland en heeft een homeopathie-departement opgezet binnen het Ministerie van Volksgezondheid.

Het hoofd van de nieuwe afdeling 74 van het ministerie van Volksgezondheid zal Elisabeth Nordgauer-Ellmaier zijn. Staatssecretaris Holetschek gaf bij de presentatie van het departement commentaar op de kritiek op de anti-homeopathie lobby van de therapie: “Mensen gebruiken het. Men moet daarom het puur emotionele niveau verlaten en er ook mee omgaan.”

Holetschek benadrukte: “De moderne geneeskunde vraagt om een patiëntgeoriënteerd gezondheidsstelsel, waarbij wetenschappelijke geneeskunde én natuurgeneeskunde op een gelijk level staan. De toekomst ligt in een zinvolle samenwerking van conventionele en complementaire therapieën”, zo verklaarde de politicus in een mededeling van het Ministerie.

Holetschek pleit ook voor een leerstoel ter zake aan een universiteit in Beieren, mogelijk te starten via een stichting: “We moeten beter onderzoek doen naar natuurlijke helende methoden, ze zullen zich in de nabije toekomst nog meer ontwikkelen”.

De Beierse homeopathiegemeenschap dringt al lange tijd aan op een sterker gebruik en politieke verankering van homeopathie in Beieren. Daartoe heeft het Hahnemann-Gesellschaft tijdens een ‘Homeopathie-top’ met Minister van Volksgezondheid Melanie Huml en de woordvoerder van het gezondheidsbeleid van de CSU, Bernhard Seidenath, in december 2018 gesprekken gevoerd.

Bron: Homeopathiewatchblog.de