Wie is Dr Prafull Vijayakar?

/ januari 28, 2020

Dr. Prafull Vijayakar (photo: Günter Lutz)

Dr. Prafull Vijayakar, M.D., is geboren op 4 augustus 1952 en praktiseert geneeskunde sinds 1974. Na zijn opleiding tot arts gaat hij aan de slag in een ziekenhuis maar al snel richt hij zich met hart en ziel tot de Klassieke Homeopathie. Hij heeft nu een kliniek in Ville Parle, Mumbai (Bombay).  Dr. Prafull Vijayakar put uit een enorme kennis over pathofysiologie, embryologie, genetica, psychologie en biochemie. Daarnaast heeft hij Hahnemann’s teksten net zo goed bestudeerd als de oude Homeopathische meesters. Gedreven door vele succesvolle genezingen met Homeopathie besluit hij om homeopathie te verbinden aan de moderne medische wetenschap. Hij vond een ingenieuze manier: Predictive Homeopathie, dat ervan uitgaat dat bij het voorschrijven van het juiste geneesmiddel het proces van de genezing precies kan worden voorspeld.

Naast zijn theoretische bevindingen en onderzoek leert hij nog het meest van zijn patiënten die hij iedere dag behandelt in zijn kliniek. Hij behandelt hen met liefde en respect wat net zo belangrijk is als zijn eigen mix van kennis, ervaring, observatievermogen, intuïtie en empathie. De meeste van zijn patiënten die chronisch ziek zijn, lijden aan kanker, Parkinson, Alzheimer, maar ook aan genetische ziektes zoals Down syndroom of aangeboren fysieke vervormingen. Het hoge aantal successen bewijst dat een verandering in de genezing nog steeds mogelijk is, zelfs bij de meest destructieve ziektes.

Het lezen van Predictive Homeophaty (Part I) – Theory of Suppression is een must voor iedere toegewijde homeopaat die ernstige pathologieën wil behandelen: het boek is een echte eye-opener voor de lezer. In zijn derde boek Predictive Homeopathy (Part III) – The End of Myasmtion of Miasms leidt Dr. Vijayakar de weg naar een duidelijke hands-on behandeling van miasma’s. Zoals Hahnemann, de grondlegger van de Homeopathie, eiste van zijn volgers: “durft hij wijs te zijn”. Dr. Vijayakar illustreert in zijn boek hoe belangrijk miasma’s zijn en hoe simpel het is om hen te gebruiken bij het herstel van chronische ziektes. Zijn successen en uitleggen maken een einde aan alle pseudo-theorieën zonder de basis van de homeopathie op zijn minst te ondermijnen. Zijn laatste twee boeken, Genetic Materia Medica en Frequent Encounters laten zijn goede kennis van materia medica zien.

Op verschillende plekken in India (op dit moment 28) organiseert Prafull Vijayakar en zijn team van 100 homeopatische artsen de ‘Hope for the Hoplessness camps’. Hier komen op elke plek elke 3 maanden 500 tot 2000 mensen met de meest zware pathologie om te behandeld wordet met Predictive Homeopathie. De mensen worden daarbij ook nog eens gratis behandeld en voor iedereen wordt ook nog een maaltijd verzorgd. Voor deze ‘camps’ wordt geen reclame gemaakt, maar door de extreem goede resultaten komen de mensen vanuit het hele land.

Hierdoor is het gelukt om Predictive Homeopathy erkend te krijgen bij de Verenigde Naties als enige behandeling die effectief en wetenschappelijk is.

Dr. Prafull Vijayakar is niet alleen een populaire homeopaat en begaafde voorschrijver, zijn reputatie als geleerde en docent is onberispelijk. Het lukt hem om de theorie en de praktijk van homeopathie op een overtuigende en begrijpelijke manier aan elkaar te verbinden. Video casussen en levendige presentaties van materia medica dienen als bewijs voor zijn diepgaande kennis. Zijn seminars en lezingen zijn populair onder homeopaten over de hele wereld.

Meer over Prafull Vijayakar is hier te vinden.

Dr. Prafull Vijayakar (foto: Günter Lutz)